En anleggsplass er ingen campingplass (2)

Forleden dag skrev vi her på lederplass at en anleggsplass ikke er noen campingplass. Vi siktet da til den leiren som er bygget opp midt inne på et anleggsområde på Årvoll i Oslo. Oslo kommune ba om at leiren måtte fjernes etter at en av deleierne til tomta hadde invitert romfolket dit etter at de måtte forlate området utenfor Sofienberg kirke. Men dagene har gått – og stadig flere er nå på vei inn i leiren.

Vi forstår derfor at den andre eieren av tomta – Albert Kr Hæhre – nå tar ansvar. Det er få andre som gjør det. Han forlanger at leiren skal være ryddet fredag til kl. 10.

Vi tar selvsagt avstand fra mye av det som mer sagt og skrevet om romfolket. Men vi mener at det er uansvarlig at folk oppholder seg på en usikret anleggsplass. I denne gruppen er det også mange barn. Det er mange farlige fjellskjæringer på området – og det er mange farlige masser. Det står også mye kostbart, men farlig anleggsutstyr på tomta.

Mange har engasjert seg i saken – også for at romfolket kan være på tomta. Det gjelder både folk fra kristelige kretser og det gjelder politikere.

Nå har både kommunene, fylkene og staten store eiendommer som kunne være egnet til en slik leir. Det er bl a mange nedlagte militærleire (hvor all infrastruktur er inntakt) som kunne være aktuelle. Men så langt har vi ikke sett en politiker ta initiativ for å flytte romfolket til et sikrere område.

Nå må en privat entreprenør rydde opp. Gjør han ikke det nå blir det folksomt i steinbruddet på Årvoll. Romfolk fra hele Europa er på vei.

Vi har lover og regler for slike anleggsplasser – og det skulle bare mange at ikke disse lovene skal holdes.