Milliardkontrakt til Infratek

Infratek er tildelt kontrakt med Fortum Distribution med en estimert verdi på 1,5 milliarder svenske kroner. Dette er den største kontrakten Infratek noen gang har inngått.

Kontrakten gjelder prosjektleveranser, beredskap, drift og vedlikehold på lokal- og regionalnettet i Sverige.

Avtaleperioden er tre år, med oppstart fra 1. januar 2013. Infratek estimerer den årlige verdien til ca. 500 millioner svenske kroner i året. I tillegg inneholder kontrakten en opsjon på 1 + 1 år, som gjør at kontraktsverdien dermed kan komme opp i 2,5 milliarder over fem år.

- Fortum er en av Infrateks viktigste kunder. Denne kontrakten gir Infratek et godt fundament i årene som kommer, og vi er svært glad for tillitten vi har fått som den mest sentrale leverandøren for dem, sier konsernsjef Bjørn Frogner.

Avtalen medfører noen endringer i geografiske ansvarsområder for Infratek. Innen lokalnett og regionalnettet er konsernet tildelt ansvaret som hovedentreprenør i Stockholm, Stor-Stockholm og på den svenske vestkysten.

- Dette er i tråd med Infrateks strategiske posisjonering i befolkningstette områder i Norden. I tillegg er Infratek innstilt som prosjektleverandør i samtlige geografiske områder innen både lokalnettet og regionalnettet, sier Frogner.