Siemens er favoritten til nordiske ingeniørstudenter

Ingeniørstudenter i Norden mener Siemens tilbyr de beste arbeidsplassene. Det går frem av den årlige studentundersøkelsen til Universum.

Det betyr at Siemens gjør et hopp fra i fjor fra andreplass til førsteplass i rangeringen, og henviser dermed fjorårets vinner Rambøll til andreplass. ABB inntar tredjeplassen. Universums undersøkelse er basert på holdninger og preferanser blant økonomi- og ingeniørstudenter Danmark, Norge, Sverige og Finland.

- Siemens jobber med å løse noen av de største utfordringene vi står overfor i samfunnet. Dette handler om utfordringer i byer som stadig vokser, at vi blir flere mennesker på jorda, økt grad av globalisering og ikke minst klimautfordringene. Til dette arbeidet trenger vi skarpe hoder og dyktige ingeniører. Jeg tror stadig flere nyutdannede finner slikt arbeid både meningsfullt og interessant. En god indikasjon på dette får vi når vi ser at nyutdannede rangerer oss på topp blant så mange attraktive arbeidsgivere, sier HR-direktør Ole Banggren i Siemens.

Undersøkelsen viser at studentene søker seg til virksomheter som kan tilby støttende ledere, et kreativt arbeidsmiljø og hvor de tilbys profesjonell trening og utvikling.

- Når man analyserer resultatene, ser man at dagens studenter er veldig oppmerksomme på hva arbeidsgiverne kan tilby dem. De tar sine karrierevalg med et langtids perspektiv og fokuserer sterkt å utvikle seg og bygge sin karriere. Det såkalte ‘Me Brand’, som er den enkeltes individuelle merkevare er mye viktigere nå enn for få år siden og dette innvirker på studentenes karrierevalg, sier Claes Peyron som er nordisk direktør for Universum.

Siemens har tatt dette inn over seg og tilbyr derfor alle ansatte en meget systematisk kursing og faglig utvikling fra de begynner som nyansatte, til de blir toppledere. Gjennom ”Performance Management System” måles medarbeidernes løpende faglige utvikling. Når de ansatte får sine første lederroller må de gjennom en rekke ulike lederkurs, for å forstå lederrollen og lære hvordan man leder sine medarbeidere.

I flere år har Siemens også jobbet med et stort faglig kulturprogram kalt ”Pioneer People”. Hvert år kåres ”Årets Pioneer”, hvor tittelen går til en ansatt som har foreslått en endring av arbeidsrutiner eller bidratt til utvikling av nye produkter eller tekniske løsninger som bedriften og de ansatte har stor fordel av.