Flerbrukshall tett med god margin

Metacon Industrimek AS har utført produksjon og montasje av stålkonstruksjoner, TRP-tak, isolasjon og taktekking, i tillegg til montasje av Ruukkis sandwich energipaneler på Vestby Arena (Sole Skog Flerbrukshall).

Prosjektet er nå avsluttet og overlevert byggherre Vestby Kommune. I den forbindelse er det utført trykktest og termografering av bygget, jfr. krav og garantier til Byggherre.

Trykktesten av Vestby Arena viser en tetthet på 0,29 luftskifter / time ved 50 Pa overtrykk.

- Dette er oppsiktsvekkende lavt for denne type bygg, heter det i en pressemelding.

Kravet til tetthet i PBL/TEK 10 er 3 og anbefalt verdi 1,5. Kravet for passivhus er 0,6. Det er firmaet Bygg Control AS som har gjennomført trykktesten ihht NS-EN13829. Metacon Industrimek AS har montert de nye energipanelene i plus-klassen fra Ruukki som leveres med tetthetsgaranti på 0,9.

Dette er det første prosjektet som er blitt oppført med Ruukkis nye veggpaneler. Det er valgt en tykkelse på 200 mm for et bygg av denne størrelsen. Montørene hos Metacon Industrimek deltok på kurs hos Ruukki for montering av disse panelene.

- Dette er meget hyggelig og oppløftende tall for oss, kommenterer daglig Leder Trond Olav Aas i Metacon Industrimek, som har en uttalt strategi om å levere Grønne Bygg.

I dette ligger tetthetsgaranti og U-verdikrav minimum ihht TEK10. I i tillegg leverer Metacon Industrimek rammeenergiberegninger og Energiattest på sine bygg.

- Vi har selv satt krav til at alle våre bygg skal leveres med energimerking klasse A, sier Aas.