Boasson-triumf i Glava Tour of Norway

Akkurat som bestilt vant proffsyklist Edvald Boasson Hagen (25) nest siste etappe og tok over sammenlagtledelsen i etapperittet Glava Tour of Norway lørdag.

Sky-stjernen spurtet i senk bruddkamerat Simon Clarke fra GreenEdge-laget på 4. etappe, som gikk over 195 kilometer mellom Hamar og Lillehammer.

Før rittet uttalte nordmannen flere ganger at nettopp etappen på hjemmebane var den han siktet mot å vinne.

– Det var en drøm å kjøre. Selv om rittet holder lavere nivå, gjorde stemningen og folkehavet at det føles som en etappeseier i Tour de France. Det var helt utrolig å sykle på hjemmebane og vinne, sa Edvald Boasson Hagen til TV 2.

Sjanseløs
Duoen stakk fra den lille tetgruppen da drøyt 10 kilometer gjensto av etappen. Australieren var sjanseløs i spurten mot hjemmefavoritten i Lillehammer.

– Det var ganske nervepirrende inn mot spurten. Han (Clarke) ville bare sitte på hjul med meg, og først da vi nesten sto helt stille, kom han forbi slik jeg ønsket det, sa den norske stjernen, som var fullstendig overlegen i spurten.

Lars Petter Nordhaug tråkket til tredjeplass på etappen etter nesten å ha hentet inn lagkameraten og Clarke. Klatreren la ned en stor jobb for Boasson Hagen like før avgjørelsen falt.

– Jeg sa til meg selv at jeg ville dø for at Edvald skulle ta denne seieren. Jeg bare matet på med alt jeg hadde. Det eneste som betydde noe for meg var at Edvald skulle seire, sa Nordhaug.

Tredje seier
Seieren var 25-åringens tredje for sesongen. Boasson Hagen vant også en etappe i Volta aõ Algarve i Portugal i februar og i Tirreno – Adriatico i Italia måneden etter.

I fjor ble det sju triumfer.

Han er annen norske etappevinner etter Christer Rakes fjorårstriumf i rittets debut. Fem norske seirer er det blitt i internasjonale ritt hittil i sesongen. Også Nordhaug og Alexander Kristoff har en seier hver.

På de tidligere etappene er det blitt tredje-, fjerde- og annenplass på Edvald Boasson Hagen.

Siste etappe i Glava Tour of Norway søndag går fra Gjøvik til Hønefoss.