Fortsatt vekst i Siemens

Siemens øker omsetningen med ni prosent, men et tøffere marked i Europa bidrar til noe svakere resultater sammenlignet med 2011. I Norge er situasjonen lysere, med vekst både i omsetning og i ordreinngang.

- Dette ble som ventet et tøft kvartal. Vi er fornøyde med omsetningsveksten, men vi leverer et overskudd som var noe lavere enn våre forventninger, sier CEO Peter Löscher i Siemens AG.

Omsetningen i selskapets andre finanskvartal (avsluttet 31. mars) endte på 19,3 milliarder euro, som er en vekst på ni prosent sammenlignet med tilsvarende kvartal i 2011. Ordreinngangen går ned 13 prosent til 17,9 milliarder euro. Resultat før skatt ble på 1,5 milliarder euro mot 3,7 milliarder euro i 2011.

En del av bakgrunnen for resultatet er ekstraordinære restruktureringskostnader på 640 millioner euro i Nokia Siemens Networks, samt prosjektkostnader på 278 millioner euro i divisjonen Power Transmission. På den annen side inkluderte kvartalsresultatet fra 2011 en ekstraordinær gevinst på salg av aksjer i Areva på totalt 1,5 milliarder euro.

Lysere i Norge

I Norge ser situasjonen noe lysere ut. Den norske virksomheten vokser både i omsetning og i ordreinngang, og leverer resultater på linje med forventningene.

- Vi fortsetter veksten i Norge. Spesielt gledelig er oppdragene fra Statnett om byggingen av ny elektrisk motorvei mellom Ørskog og Fardal i Midt-Norge, sier administrerende direktør Per Otto Dyb i Siemens.

Jakter på flere ansatte

Veksten for Siemens i Norge bidrar til at selskapet har et underskudd på dyktige ingeniører. Selskapet er derfor på jakt etter flere medarbeidere. I år er arbeidsstokken styrket betydelig, og selskapet har nå i underkant av 2000 ansatte ved Siemens AS. Det nylige oppkjøpet av Matre Instruments AS på Bømlo i Hordaland, som har om lag 70 medarbeidere, er et ledd i denne veksten.

- Dette oppkjøpet er det andre på ett år, og inngår som et ledd i vår styrking av satsningen innen subsea løsninger innen olje og gass. Samtidig er vi fortsatt på jakt etter dyktige mennesker med ingeniørkompetanse, noe som er avgjørende for å bevare den gode veksten, sier Dyb.