Søker sykkellag til Tour-etappe

Glava og Weber inviterer bedriftslag fra byggenæringen til å måle krefter på den siste etappen av Glava Tour of Norway.

Glava er en av hovedsponsorene bak den norske etapperittsatsingen Glava Tour of Norway. De sponset også debutarrangementet i fjor, men i år vil rittet bli adskillig større siden det internasjonale sykkelforbundet UCI har hevet kategorien til rittet. Det betyr at minst seks lag som skal sykle Tour de France stiller til start. Blant annet de to norske Sky-stjernene Edvald Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug.

Building Edition
Nytt av året er også Glava Building Edition. En lagtempokonkurranse for seksmannslag fra bedrifter innen byggenæringen.

Byggelagene kommer til å starte to timer før proffene på den siste etappen mellom Gjøvik og Hønefoss 20. mai, og følger den samme traseen som proffene i 107 kilometer. Proffene kommer også til å sykle fem runder inne i Hønefoss, men da er bedriftslagene allerede på plass i målområdet for å følge innspurten.

- Vi prøver nå å aktivisere vårt engasjement i Glava Tour, forteller markedssjef Bjørn Grasdal i Glava til Byggeindustrien.

Med seg på laget har de fått Stein Borgen og Weber, som har god rutine på å arrangere sykkelarrangement for byggenæringen gjennom blant annet Birkebeinerrittet.

- Håpet er at slike bedriftslag skal styrke samspillet innad i bedriften, og samle flest mulig om en felles aktivitet. I tillegg kan jo bedriftene utfordre hverandre. For eksempel Veidekke mot AF Gruppen, Byggmakker mot Maxbo eller Norgeshus mot Mesterhus, forteller Borgen.

Lagtempo
Rittet er som sagt lagt opp som fellesstart lagtempo, hvor tiden først blir tatt på fjerdemann i mål. Dermed blir teambuilding-aspektet forsterket, og effektene av å sykle i fra lagkameratene sine minimert.

- Vi håper at dette skal bli en tradisjon. Flere av de store rittene nedover i Europa arrangerer turritt i forbindelse med sine proffritt, sier Grasdal, og viser til kjente ritt som Flandern rundt, Paris – Roubaix og Amstel Gold Race.

Building Edition er åpen for alle bedrifter innen byggenæringen som vil delta, og arrangørene ser helst at det er ansatte i selskapene som er med på laget. Samtidig lover de å se gjennom fingrene med dette dersom mindre bedrifter ønske å delta.

Mer informasjon om Glava Tour Building Edition finner du her. Har du ytterligere spørsmål kan du ta kontakt med Grasdal eller Borgen.