Lederskifte i SFS intec

Roar Svendsen har vært daglig leder for det Sveitsiske industrikonsernets SFS intecs aktiviteter i Norden generelt og Norge spesielt. Han etablerte det norske selskapet i 1982 og har fram til årsskiftet 2011/2012 vært selskapets administrerende direktør.

Fra 30. april 2012 går han over i pensjonistenes rekker, men fortsetter som styrets leder i det norske og i de øvrige nordiske selskaper eiet av SFS intec.

Øivind Sæther har arbeidet i SFS intec AS i 23 år, først som teknisk selger, deretter i mange år som salgssjef, og har vært en viktig ressursperson i oppbyggingen av selskapet.

– Sæther er utdannet bygningsingeniør og økonom. Med mangeårig erfaring i bransjen, med bred kunnskap om materialer / konstruksjoner og langvarige og sterke bånd til våre kunder er dette er en helt riktig og god løsning for både selskapet og en naturlig oppgave for Øivind Sæther. En oppgave han vil løse til det beste for våre kunder i også fremtiden heter det i en melding fra selskapet.

SFS intec gruppen produserer og utvikler festesystemer i egne fabrikker.

– I tillegg gir vi rådgivning til våre kunder og drive etter salgservise. Dette kan vi gjøre ved å være lokalt forankret. SFS intec gruppen er i dag etablert på 45 forskjellige steder i mer enn 20 land, heter det i en melding fra selskapet.

SFS intec AS har igjennom sine 30 års aktiviteter i Norge hatt fokus på produkter til montering av metalltak og –fasader, luftede fasader, takktekking, og trekonstruksjoner.

I Norge har materialprodusentene, grossistene, blikkenslagerbedriftene, bransjeorganisasjonen VBL, taktekkerne og spesialentreprenørene for stålbygg vært de viktigste samarbeidspartnere.

SFS intec står foran introduksjon av flere nye produkter innen ulike produktområder.
I tillegg kommer introduksjon av patenterte monteringssystemer for solcellepaneler.

– 2012 har startet godt og vi tror de økonomiske og markedsmessige utviklingsmulighetene er gode, heter det i meldingen.

Selskapet har i alle år vært etablert på Lørenskog med lager og kontorer og har nå i tillegg åpnet ett salgskontor og ett servicelager i Trondheim.