Kurt Opseth slutter i Backe Entreprenør

Kurt Opseth slutter som administrerende direktør i Backe Entreprenør Holding AS.

Opseth har ledet entreprenørvirksomheten i Backe Gruppen siden 2006. I denne perioden har selskapet gått inn i flere nye markeder og omsetningen er økt med ca. 50 prosent. Virksomheten har levert gode resultater fram til 2011.

I 2011 leverer Backe Entreprenør et lite overskudd, som er vesentlig lavere enn forventet og budsjettert. I hovedsak skyldes det at entreprenør konsernets Oslo-virksomhet fikk et betydelig underskudd. Dette er verken styret eller Kurt Opseth tilfreds med.

Styret og Kurt Opseth har ulikt syn på hvilke tiltak som bør iverksettes etter resultatsvikten i 2011. Dette har som konsekvens at Kurt Opseth slutter i BackeGruppen.

Byggeindustrien har fulgt Kurt Opseth gjennom mange år. Han har vist seg som en meget kunnskapsrik og dyktig leder i norsk byggenæring. Han har gått nye veier helt siden han kom fra Førde Sementvarefabrikk og til Veidekke i 1995. Der bygde han opp Bautas (nå Ramirent) til å bli en stor og dominerende aktør i utleie av bygg- og anleggsutstyr. Etter at han kom til BackeGruppen har han vært en av arkitektene for å videreutvikle den filosofien Peder B. Backe sto for. Han har også vært sterkt engasjert for å utvide satsingsområdene til BackeGruppen til også å omfatte Vestlandet ( Stavanger/Sandnes og Bergen) Trøndelag (Trondheim). I dette ligger også implementering av nye forretningsområder.

I den perioden Opseth har ledet entreprenørvirksomheten har omsetningen i BackeGruppen økt med 50 %. Resultatene har gjennomgående vært meget gode i perioden.