Optimera med nytt Stord-byggevarehus

Optimera og eiendomsutvikleren Fronta Gruppen har til sammen investert godt over 35 millioner kroner i det nye byggevarehuset Montér Stord som åpner i disse dager.

Anlegget er på 2400 kvadratmeter på og ligger på Heiane som har en attraktiv beliggenhet og styrker Montér overfor markedet i Sunnhordland.

Montér Stord har holdt til i Vabakkjen på Stord og har lenge søkt mer kundevennlige lokaler. Store ressurser er lagt ned for å gi både privatkunder og proffkunder et tidsriktig byggevarehus på Heiane.

Det er lagt opp til en helt ny og komfortabel opplevelse ved handel av byggevarer fra den såkalte utebutikken som blant annet inkluderer trelastlager.

– Kundene kan kjøre direkte inn i hallen og laste opp varene. På denne måten blir logistikken enklere og opplastingen skjermet for vær og vind som det er mye av på Stord. Arbeidsmiljøet for medarbeiderne våre blir naturligvis også bedre, kommenterer regionsdirektør Ole Jørgen Mo

Montér Stord har eget fuktstyrt og temperert listverksrom.

– Tre er et levende materiale som kan krympe, vri og strekke på seg når det tas direkte fra et kaldtlager og monteres innomhus. Listene kan nå fraktes fra listverksrommet til bygge- eller oppussingsprosjektet og monteres direkte med et sluttresultat som holder mål, opplyser Mo.

I den harde konkurransesituasjonen fokuserer Montér Stord på fagekspertise. Det vil jobbe 11 medarbeidere i selskapet hvorav to byggmestere, tre med tømrerfagbrev og én murmester.

– Kombinasjonen god service, kompetanse, effektiv handel og konkurransedyktige priser er hovedelementer i på Heiane, kommenterer daglig leder Bjørn Helge Anuglen.

– Vi har hatt stabil god vekst de siste årene, og kombinasjonen av privatkunden med et ”lite” byggeprosjekt og proffmarkedet, er en sentral driver bak denne utviklingen. Ambisjonen er at kundene skal konsentrere seg om byggingen og vi ta oss av resten. Dette innebærer bistand til tekniske beregninger og prosjektering, produksjon av precut byggesett og elementer, utplassering av byggeplasscontainere med verktøy og festemidler, rådgivning og logistikk, avslutter regiondirektør Mo.

Optimera er en del av det internasjonale konsernet Saint-Gobain som har mer enn 190 000 medarbeidere i 64 land og en omsetning på over 300 milliarder kroner. I Norge har Optimera 94 utsalgssteder, over 2000 medarbeidere og omsatte i 2011 for 6,007 mrd. kroner.