Hvor er prosjekteringslederne?

Gjennom flere tiår har jeg opplevd mangel på dyktige prosjektledere og særlig prosjekteringsledere. Hva er det som gjør at vi ikke klarer å sikre etterveksten?

Knut Jonny Johansen

Faveo Prosjektledelse AS
Regiondirektør Oslo

Andre gjestekommentatorer

Baard Schumann, Selvaag Bolig

Egil Skavang, Arkitektbedriftene

Knut Jonny Johansen, Faveo prosjektledelse

Frode Nilsen, LNS

Johan Arnt Vatnan, Skanska

Terje R. Venold, Veidekke

Terje Moe, Gustavsen, Statens vegvesen

Petter Eiken, Skanska

Peter Gjørup, NCC

Anne Marit Bjørnflaten, Ap

Jon-Erik Lunøe

Ole Wiig, NSW

Steinar Gullvåg, AP

Bjørn-Erik Øye, Prognosesenteret

Morten Christensen, MajaTeknobygg

Hanne Rønneberg, SINTEF Byggforsk

Stein Tosterud, Unicon

Sven Chr. Ulvatne, Backe Bygg

Trygve Slagsvold Vedum, Sp

Elisabeth Enger, Jernbaneverket

Jan Eldegard, byggutengrenser.no

Jon Sandnes, EBA

Kyrre Olaf Johansen, Entra

Øyvind Halleraker, Høyre

Trond Johannesen, MEF

Martin Mæland, OBOS

Liv Kari Skudal Hansteen, RIF

Frank Ivar Andersen, Byggmesterforbundet

Kim Robert Lisø, Skanska Teknikk

Tale Halsør, ZERO

Thor Eek, NBBL

Morten Lie, Direktoratet for byggkvalitet

Per Arne Bakken, Nordbohus

Da jeg gikk på som prosjekteringsleder i sykehus for mange år siden, var det to typiske returspørsmål når jeg fortalte hva jeg drev med; «Kunne ikke du valgt en annen jobb?» og «Prosjekteringsleder, hva er det?», avhengig av om vedkommende kjente bransjen eller ikke. En intern sjekk hos den yngre garde viste at man på videregående skole hadde en anelse om at «prosjektleder» kunne være en ok tittel, men ikke veldig spennende, mens «prosjekteringsleder» var ukjent og hørtes kjedelig ut. Frode Drevland skrev etter et foredrag i prosjekteringsledelse ved NTNU i januar 2011 at ca 5 av 30 studenter visste hva prosjektering var..! Det lover ikke godt for rekrutteringen.

Samtidig er det nok ingen som stiller spørsmål ved statusen til en «Chief of design management» innenfor oljeindustrien. Her er det ingen tvil om at denne funksjonen krever tung kompetanse innenfor prosjektledelse, design og forretningsforståelse.

For de uinnvidde kan jeg røpe at prosjekteringsledelse innen bygg og anlegg også er svært krevende og spennende, med nye utfordringer hver dag, og behov for løpende læring. Og etter det jeg vet også godt betalt. Altså passer det med beskrivelsen mange unge studenter og nyansatte gir når de skal fortelle hva de ønsker å holde på med i arbeidslivet. Likevel er etterveksten liten, og lekkasjen stor til andre roller innen prosjektledelse og linjeledelse.

I dag opplever vi en økende etterspørsel etter gode prosjekteringsledere fra store byggherrer, og relativt mye fokus på hvordan vi kan øke kvaliteten og effektiviteten i prosjekteringsarbeidet. Samtidig har også entreprenører, arkitekter og rådgivere behov for samme kompetanse i sin produksjon. Og alle forteller om manglende ressurser og kompetanse.

Ved NTNU har man både undervisningstilbud og gode muligheter for prosjektoppgaver etter at faget ble tatt inn i studiet i 2008, men det virker ikke som om dette er nok til å trigge etterveksten. Det betyr at vi som er aktører i bransjen i større grad må ta ansvar for å få frem flere som vil jobbe med prosjekteringsledelse; Hva gjør vi?

I Faveo har vi vårt eget Faveo Academy som gir gode muligheter for de som vil utvikle seg. Mange av våre konkurrenter har lignende interne tilbud. Det samme gjelder de store entreprenørene. Veidekke har vært med på å finansiere utdanningen ved NTNU. Statsbygg og Undervisningsbygg har sine egne interne skoler, og det samme har flere andre større byggherrer. En rask ringerunde viser likevel at både interesse og tilbud kunne vært bedre hva angår prosjekterings­ledelse; De fleste sikter mot prosjektledelse.

Det er ingen tvil om at hele bransjen vil nyte godt av bred fokus på prosjekteringslederen som en viktig nøkkelperson, og økt satsing på opplæring av nye. Da må vi som selger slike tjenester virkelig satse på opplæring og utvikling. Like viktig er det at de store byggherrene må være villig til å benytte flere unge entusiaster som kan utvikle seg til fremtidige prosjekteringsledere gjennom «on the job training». Det kan man f.eks. gjøre ved å etterspørre også juniorer i konkurranser om slike ytelser.

Er dere med på et løft?

I så fall skal vi bidra med unge og lærenemme mennesker som kan bli neste generasjon prosjekteringsledere.