Fornøyd med jubileumsåret

Gruppen Stor-Oslo Eiendom feiret i fjor 10 års jubileum. Nå foreligger resultatet fra jubileumsåret som styreleder og partner Arild Rygg er godt fornøyd med.

Ifølge årsrapporten har 2011 har vært et utfordrende år faglig og finansielt hvor selskapet har vært involvert i alle faser som inngår i tradisjonell eiendomsutvikling.

– Våre selskaper har deltatt i utvikling i tidlig fase, i gjennomføring av store kompliserte byggeprosjekter, ved realisasjon av ferdig utviklede prosjekter og ved kjøp av nye eiendommer med betydelig utviklingspotensial, skriver Rygg.

I Stor-Oslo Prosjekt AS økte omsetningen med 30 prosent til 35 millioner kroner, mens resultatet vokste med 16 prosent til 6,6 millioner kroner. Største enkeltprosjekt har vært prosjektlederjobben for bygging av nytt kontorbygg for Statoil på Fornebu med IT Fornebu Eiendom som oppdragsgiver.

I forbindelse med oppføring av Miljøhuset på Ryen for GK Norge AS, har selskapet sertifisert seg for Breeam Nor og er blitt medlemsbedrift i Norwegian Breeam Building Council.

Det ferskeste selskapet, Stor-Oslo Management AS som ble opprettet i 2009, oppnådde i fjor god vekst både i omsetning og resultat. Omsetningen tok nesten tregangen til 14,4 millioner, mens resultatet tok femgangen til 4,7 millioner kroner.

Selskapets virksomhet er identifisering, tilrettelegging og utvikling av eiendomsutviklingsprosjekter med hovedvekt på bolig- og kontorprosjekter. Her forvaltes prosjekter med en samlet utviklingsverdi på i overkant av fire milliarder kroner. Felles for alle prosjektene i selskapet er at et annet av gruppens selskaper, Stor-Oslo Invest AS, deltar med en egenkapitalandel på 10-20 prosent på like vilkår som øvrige investorer.

Stor-Oslo Management hadde ved årsskiftet syv ansatte og har ved starten på inneværende år ansatt ytterligere to nye medarbeidere.

Investeringsselskapet Stor-Oslo Invest AS hadde ved årsskiftet en verdijustert egenkapital på 84 millioner kroner, opp fra 42,5 millioner året før. Resultat i form av verdiøkning var på 16,6 millioner. Verdien av aksjen i selskapet har økt fra nærmere 151 kroner til vel 192 kroner som gir en årlig avkastning på 28 prosent.

Stor-Oslo Invest eies av de ansatte i Stor-Oslo Prosjekt og Stor-Oslo Management. Oppgaven er å delinvestere i prosjekter hvor de to øvrige selskapene i gruppen har en ledende rolle.