COWI passerte milliarden

For første gang i historien passerte omsetningen i COWI Norge 1 milliard norske kroner i 2011. Omsetningen endte på 1,038 milliarder kroner og ga et resultat før skatt på om lag 80 millioner kroner.

Administrerende direktør i COWI Norge, Terje Bygland Nikolaisen, er tilfreds med resultatet.

– Vi har i 2011 levert våre beste resultater noensinne. Vi er meget fornøyde med å ha klart en omsetningsvekst på 15 prosent og samtidig forbedret vår lønnsomhet ytterligere. Sammen med økt ordrereserve gir dette oss et godt utgangspunkt for videre ekspansjon innen våre prioriterte satsningsområder.

I et relativt godt, men noe varierende marked, har COWI i 2011 kapret nye markedsandeler. Året er også brukt til reorganisering og ytterligere markedsretting av virksomheten. En forutsetning for videre utvikling hevder Bygland Nikolaisen.

– Store og komplekse oppdrag forutsetter rådgivere med den beste oppgaveforståelsen og gjennomføringsevnen. COWIs kjennetegn nummer én skal være å sette sammen det beste teamet for det enkelte prosjekt, uavhengig av geografi og kunde. Å være en del av en stor rådgiverorganisasjon gjør det mulig å innfri dette. Har vi behov for å toppe egen kompetanse her i Norge, finner vi den andre steder i COWIgruppen.

COWI går inn i 2012 med optimisme. Store oppdrag innen blant annet transport, infrastruktur og helsebygg, sørger for det.

– Vi opprettholder vår klare posisjon som ledende innen sykehusplanlegging. Bærekraftig byutvikling er blitt COWIs merkevare og vi har befestet vår posisjon som en av de førende rådgiverne innen flyplassplanlegging. I tillegg til et betydelig engasjement ved ny terminal Oslo Lufthavn Gardermoen, vant vi, sammen med gode samarbeidspartnere, prosjektering av utvidelse Flesland flyplass i Bergen. Innen transport og infrastruktur tar vi stadig nye markedsandeler. Gode eksempler er Fellesprosjektet E6/Dovrebanen, planlegging av ny 4-felts motorveg til Fredrikstad, teknisk hovedplan for den nye bybanenStavanger-Sandnes og utvidelsen av det som vi bli norges største avløpsrenseanlegg på Bekkelaget, skriver selskapet i en pressemelding.