Trehus gjør det travelt for murhuskjede

Murhuskjeden Håndverksmur regner med betydelige oppdrag etter at boligkjedene Systemhus og Mesterhus nå lanserer trehus med murfasade.

– Vi tror det blir en enorm etterspørsel etter murfasader hos kundene til Systemhus og Mesterhus etter at de har lansert sitt nye konsept for trehus med murfasade basert på Webers fasadesystem. Våre medlemmer må virkelig legge seg i selen seg for å kunne håndtere den kommende etterspørselen, kommenterer daglig leder Tore Ilseng i Murhuskjeden Håndverksmur

– Når kunden ser det endelige produktet, vil de regne dette som et murhus. Når de sitter på nettet og komponerer sitt drømmehus, er vi overbevist om at de vil de velge murfasade fremfor trefasade ikke minst ut fra at en muralternativet er tilnærmet vedlikeholdsfritt, fremholder Ilseng som opplyser at alle medlemmene i Håndverksmur er sertifiserte som Weber fasadeentreprenør.

Omfanget av arbeider for Håndverksmur-medlemmer vil variere.

– Noen steder vil håndverkerne til trehusbyggerne selv skru opp platene, mens vi vil få jobben med både montering og puss andre steder. Det er viktig at fasadesystemet blir satt opp riktig, og vi vil ikke overta et grunnlag som ikke er bra nok, opplyser Ilseng.

I murhuskjeden Håndverksmur er man overbevist om at konseptet trehus med murfasade vil bidra til å øke interessen for ekte murhus.

– Vi opplever at murhus er i vinden. Grunnen til at det ikke i større grad har tatt av med murhus, skyldes delvis prisen, men det har også noe med kapasiteten hos landets murmestre å gjøre, påpeker han.

Håndverksmur er i støtet for tiden. Det skjer en gradvis medlemsvekst med 5-6 nye medlemmer hvert år med lav avgang slik at murhuskjeden nå har 45 medlemmer. Vekst blir det også i år hvor det ligger an til at de to første kan skrive kontrakt i mars. Kjeden er landsdekkende. Det eneste fylket for tiden uten Håndverksmur-medlemmer er Troms.

I fjor igangsatte kjeden 37 murhus og 4-5 hytter.

Murhuskjeden er også svært stolt av den nye nettsiden som lanseres i disse dager. Den er utviklet i samarbeid med Asist2net.

– Den representerer et av markedets mest innovative og fremtidsrettede web-prosjekter. Her finnes mye spesialtilpasset funksjonalitet som man bare ser starten på foreløpig. Det meste er lagt inn for å møte fremtidens krav til web-funksjoner. Men allerede nå får kunden all den gode argumentasjonen for å velge murhus kombinert med flotte bilder av avsluttede prosjekter til inspirasjon, avslutter kjedeleder Ilseng.