Dyrest å leie i Stavanger

Nye tall fra Utleiemegleren viser at Stavanger er Norges dyreste utleieby.

Siste utleieprisoversikt fra Utleiemegleren for februar 2012 viser at det nå i snitt koster 8 364 kroner per måned å leie en 1-roms leilighet i Oslo. Dette er en oppgang på 7,3 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 2,5 prosent.

Det har aldri blitt registrert en så høy snittpris for en 1-roms utleieleilighet i Oslo.

I snitt kostet det 10 240 kroner å leie en 2-roms leilighet i Oslo i februar 2012, dette er en oppgang på 8,2 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 2,9 prosent.

Kun fire ganger tidligere har det blitt registrert en så høy snittpris for å leie seg en 2-roms leilighet i Oslo.

En 3-roms leilighet i Oslo koster nå i snitt 13 332 kroner å leie i måneden. Dette er en oppgang på 5,7 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en oppgang på 2,0 prosent.

- Vi ser fortsatt et vedvarende press i det norske leiemarkedet preget av få boliger og stigende leiepriser, sier kommunikasjonssjef Nikolaos Farmakis i Utleiemegleren.

- Igjen noteres det prisrekorder. Dette vekker bekymring med tanke på at sommersesongen ennå ikke har begynt. I verste fall blir det kaos, legger han til.

Det er mange småinvestorer som nå er ute i markedet for å kjøpe en ekstra utleiebolig, dette gjelder naturlig nok i hovedstaden med også i pressområdene i nærheten av Oslo.

- Vi merker at spesielt i Drammen og på Romerike har folk fått øyne opp for at dette allerede i dag er attraktive utleiemarkeder og steder som er i vekst, sier Farmakis.

Trondheim
I snitt kostet det 12 666 kroner å leie en 3-roms leilighet i Trondheim i februar 2012, dette er en oppgang på 9,4 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 10,8 prosent.

Stavanger
I snitt kostet det 12 920 kroner å leie en 2-roms leilighet i Stavanger i februar 2012, dette er en oppgang på 6,4 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 14,3 prosent.

Det har aldri blitt registrert en så høy snittpris for å leie en 2-roms leilighet i Stavanger.

Utleieprisstatistikken fra Utleiemegleren viser at det å leie seg en bolig i Stavanger er dyrere enn i Oslo for alle typer leiligheter.

Romerike
I snitt kostet det 8 075 kroner å leie en 2-roms leilighet på Romerike i februar 2012, dette er en oppgang på 0,9 prosent sammenlignet en måned tilbake. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 6,7 prosent.

- På Romerike er det fortsatt få utleieboliger på markedet. Det er stadig mange på visning.

Leieprisene er stabile og svakt økende. Markedet er mer stabilt på Romerike enn i Oslo. Vi merker også at det er mange som ønsker å investere på Romerike om dagen med et voksende utleiemarked og fortsatt mange områder under stor utvikling som blant annet Lillestrøm, Lørenskog og Jessheim, sier daglig leder for Utleiemegleren avdeling Romerike, Karsten Olsen.

Bærum
I Bærum er prisene stabile.

Bergen
I snitt kostet det 11 800 kroner å leie en 3-roms leilighet i Bergen i februar 2012, dette er en oppgang på 2,5 prosent sammenlignet en måned tilbake. Sammenlignet med samme måned i fjor er det en oppgang på 6,8 prosent.

- Vi har de siste månedene også fått enkelte henvendelser fra personer som har forsøkt å selge boligen sin uten hell og som derfor ønsker å leie den ut i stedet. Denne type henvendelser hadde vi omtrent ingen av i fjor vår og i sommer da salgsmarkedet var svært hett, sier daglig leder for Utleiemegleren avdeling Bergen, Eirik Hove.

Drammen
Utleieprisene i Drammen er stabile.

- I fjor var Drammen sammen med Stavanger og Sandnes de stedene der boligprisene steg mest. Dette har også gjenspeilet seg i utleiemarkedet gjennom stigende utleiepriser. Spesielt gjennom siste halvdel av fjoråret og nå i starten av 2012 har vi også merker et langt større trykk fra investorer som ønsker utleieboliger i Drammen. Dessverre er det alt for få boliger på markedet til å dekke den økte etterspørselen fra investorene. Flere ser Drammen som en spennende by for fremtiden og flere som tidligere hadde hovedfokus på Oslo – ser nå et større potensial i Drammen, sier daglig leder for Utleiemegleren avdeling Bergen, Eivind Sveen.