Vestfoldbanen åpnet torsdag kveld

Torsdag kveld kunne Vestfoldbanen endelig åpne igjen for trafikk forbi stedet der et tog sporet av under testkjøring forrige uke.

– Vi ble ferdig med arbeidet og kunne åpne klokken 19 torsdag kveld, en time tidligere enn planlagt, sier pressevakt Trude Isaksen i Jernbaneverket til NTB. En drøy time senere kunne det første toget passere ulykkesstedet.

– Og fra fredag morgen kan pendlerne igjen ta toget på strekningen, legger Isaksen til.

Fem personer ble skadet da et av NSBs nye regiontog sporet av under testkjøring onsdag i forrige uke. Den ene lokføreren er siktet etter ulykken, og så langt ser det ut til at ulykken skyldes for høy fart der toget kom fra en nybygd rettstrekning og inn i en sving som er en del av den over hundre år gamle opprinnelige skinnegangen.

Opprydningsarbeidet etter ulykken har vært omfattende. Blant annet har rundt 200 meter av skinnegangen blitt lagt på nytt, opplyser Jernbaneverket.

Verken de eller Statens havarikommisjon for transport har funnet tekniske feil som kan forklare ulykken. Avsporingen førte til at NSB umiddelbart stanset innfasingen av de nye togene i påvente av Havarikommisjonens konklusjon. De første ti av i alt femti togsett er allerede levert og skulle vært satt i trafikk i slutten av februar.