Sterkt fjerdekvartal fra BWG Homes

BWG Homes ASA hadde operative driftsinntekter på NOK 913 millioner i 4. kvartal 2011.

Det er på linje med 4. kvartal 2010. Driftsresultatet (operativ EBITDA) ble NOK 126 millioner, en økning på 13,2 prosent. Kvartalets operative EBITDA-margin ble 13,8 prosent, og kvartalets operative EBIT-margin ble 13,1 prosent.

Konsernets ordrereserve ved utgangen av kvartalet var NOK 1 613 millioner, en reduksjon på 10,8 prosent i forhold til samme periode i 2010.

Kontantstrøm fra drift for kvartalet var negativ med NOK 43 millioner, i hovedsak på grunn av utbetalinger knyttet til tomtekjøp. Netto rentebærende gjeld er økt med NOK 62 millioner fra 3. kvartal 2011 og med NOK 262 millioner fra forrige årsskifte.

- Konsernet kan vise til en god lønnsomhetsutvikling i 4. kvartal med historisk sterkt driftsresultat og marginbilde. Dette er vi svært fornøyd med, særlig tatt i betraktning markedssituasjonen i Sverige. Den norske virksomheten viderefører trenden fra 3. kvartal med effektiv drift og godt salg som gir et solid resultat og meget sterke marginer i 4. kvartal og for året 2011. Den svenske virksomheten har en fortsatt krevende markedssituasjon med lavt salg, redusert leveransetakt og svak lønnsomhetsutvikling. Marginpresset er størst for Myresjöhus, mens SmålandsVillan fortsetter å levere akseptable marginer. Det er gjennomført en omfattende nedbemanning i den svenske virksomheten i 2011. En rekke forbedringsprogrammer ble igangsatt i 2011 for å oppnå bedre effektivitet, leveransekvalitet og lønnsomhetsutvikling gjennom 2012, sier konsernsjef Lars Nilsen i BWG Homes ASA.

- Det underliggende behovet for nyproduserte boliger er fremdeles stort i Norge og i Sverige. Markedet i Norge fortsetter å være sterkt. Situasjonen i Sverige vil fortsatt være krevende, men synes å ha stabilisert seg og kunder vender etter hvert tilbake, sier Lars Nilsen.

Styret vil prioritere en styrking av konsernets soliditet og egenfinansieringsevne, og det foreslås derfor ikke utbytte for regnskapsåret 2011.