NTNU Nordens beste universitet

Vi gratulerer Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) i Trondheim som i siste måling er gått forbi Universitetet i Oslo og Helsingfors og legger seg på en 16. plass i Europa, skriver Uniform, nettavisen for Universitetet i Oslo.

Trondheimsuniversitetet kommer på en 80. plass i verden, mens UiO havner på 130. plass. Universitetet i Bergen plasserer seg som nummer 70 i Europa og 208 i verden.

Vi er spesielt glade for at NTNU nå hevder seg så bra. Byggenæringen er helt avhengig av å ha gode høyskoler og universiteter som utdanner folk til næringen.

Vi er særlig fornøyd med at det har vært en kraftig høyning i nivået når det gjelder sivilingeniørutdanningen. For noen år siden var byggstudiene nærmest et åpent studium, og man kom inn bare man kunne stave navnet sitt.

Takket være et helhjertet samarbeid mellom universitetsledelsen og byggenæringen gjennom Næringslivsringen ble det tatt et krafttak som gjør at det å studere bygg- og anleggsfag nå er noe av det mest prestisjefylte man kan gjøre ved NTNU.

Det at NTNU løfter seg internasjonalt gjør at også ”våre” fag løfter seg. Vi har bruk for mange kloke hoder i byggenæringen i årene som kommer. En hel generasjon ingeniører av alle slag er i ferd med å bli pensjonister.