Undervisningsbygg og Peab signerer samspillkontrakt

Undervisningsbygg signerte fredag en samspillkontrakt med Peab til en verdi av 117,7 millioner kroner. Gamle Grefsen videregående skole skal rehabiliteres og bygges om til ny ungdomsskole.

Kontrakten ble undertegnet av Undervisningsbyggs administrerende direktør Rigmor Hansen og administrerende direktør i Peab, Petter Moe.

- Skoleanlegget består i dag av flere bygninger som ble ført opp i løpet av 1900-tallet og fire av fem bygg er verneverdige. Peab skal rehabilitere og modernisere de gamle byggene og oppføre av et nytt tilbygg. Det skal også etableres energibrønner for miljøvennlig oppvarming. Samspillkontrakten skal sikre godt samarbeid på et tidlig tidspunkt i byggeprosjektet. Dette vil redusere risikoen for uforutsette problemer underveis, forteller adm. dir. Rigmor Hansen.

- Byggestart er satt til midten av august 2011 og skolen skal etter planen stå ferdig til skolestart 2013. Peab er godt tilfreds med denne kontrakten hvor både verneverdige bygg skal rehabiliteres og nytt bygg med passivhusstandard skal oppføres. Vi har god erfaring med skolebygg og har blant annet bygget Bjørnholt videregående som sto ferdig i 2007, sier adm. direktør Petter Moe i Peab.