Ny sjef på plass hos Backer Entreprenør

Thorleif Lilleås har tiltrådt som administrerende direktør for Backer Entreprenør AS i Bergen. Selskapet ble i 2010 kjøpt av BackeGruppen, som ser store muligheter i Bergensregionen fremover.

Lilleås har mange års erfaring som leder i entreprenørbransjen. Han kom til Backer Entreprenør fra stillingen som leder for Strand AS, og har tidligere hatt diverse lederstillinger i NCC.

- BackeGruppen satser på sterke, lokale entreprenørselskap og kan samtidig tilby kompetanse, servicefunksjoner og finansiell styrke som et av landets ledende entreprenør- og eiendomsutviklingskonsern, sier Lilleås, som blir medeier i Backer Entreprenør.

Lilleås har stor tro på entreprenørmarkedet i Bergensregionen. Selskapet ser nå etter flere medarbeidere, spesielt innen prosjekt-og anleggsledelse. Nøkkelmedarbeidere vil få anledning til å kjøpe seg inn i selskapet.

- Det kommer en rekke offentlige bygg- og anleggsoppdrag, i tillegg til utviklingen i næringslivet i regionen som også vil bidra positivt. Vi kommer til å måtte hente inn betydelig arbeidskraft fra andre deler av landet. Jeg er overbevist om at vår evne til å tiltrekke dyktige medarbeidere er betydelig styrket nå som vi er en del av BackeGruppen, sier Lilleås.

Kurt Opseth, administrerende direktør i Backe Entreprenør holding AS, som omfatter BackeGruppens samlede entreprenørvirksomhet, understreker at konsernet er meget tilfreds med gjennomført ekspansjon til Bergen og Trondheim det siste året.

- Vi har fulgt strategien vår skritt for skritt, og bygger videre på en forretningsmodell som skiller seg fra flere av våre største konkurrenter, sier Opseth.

- Sterke datterselskaper med lokal ledelse og markedskunnskap gir nærhet til kunder og byggherrer både i private og offentlig sektor.

BackeGruppen er et av Norges største konsern innen entreprenørvirksomhet og eiendomsutvikling, med 900 medarbeidere og omsetter for mer enn 2 milliarder kroner i omsetning. Alle entreprenørselskapene er nå samlet i Backe Entreprenør Holding AS, som også består av et murmesterfima og et maskinutleieselskap.