Statsbygg inngår kontrakt med Peab

Peab AS har signert kontrakt K203 med Statsbygg for nytt råbygg og alle innvendige bygningsmessige arbeider i prosjektet Høgskolen i Oslo, sykepleierutdanningen.

Kontrakten er prosjektets største entreprise og omfatter rollene som hovedbedrift og riggentreprenør.

Kontraktssum er på om lag 111 millioner kroner (eks mva) og er en ren utførelsesentreprise. Fra før har Peab kontrakt K204 Fasader med kontraktssum på 41 millioner kroner.

Anleggsarbeidet foregår i tett bymessig bebyggelse i Pilestredet, noe som gir krevende utfordringer med planlegging, logistikk og samordning av entreprenørene. Byggherren har ansvaret for fremdriftsstyring.

Prosjektet startet våren 2010 og består av rehabilitering og nybygg. Statsbygg rehabiliterer det gamle rikshospitalets patologibygg på om lag 12.500 kvadratmeter og bygger et supplerende bygg på om lag 6.500 kvadratmeter. Nybygget på syv etasjer over terreng og tre etasjer under terreng skal reises i plasstøpt betong. Eksisterende bygg er strippet ned til betongdekker og -søyler og skal bygges opp igjen fra dette. Disse to byggene skal bindes sammen med en høy glassgård til et samlet kompleks. Bygningen skal gi Høgskolen i Oslo mulighet til å samle sykepleierutdanningen på ett sted nær høgskolen for øvrig. Adressen er Pilestredet 32 i Oslo.

Bygningen skal tas i bruk høsten 2012.

Prosjektet gjennomføres med i alt ni sideordnede entrepriser.