Siemens med godt resultat i Norge

Den norske virksomheten i Siemens leverer tidenes beste driftsresultat for finansåret 2010. En sterk satsning på utvikling av bærekraftige byer, blir sentralt for å skape vekst i 2011.

Siemens AS leverer et driftsresultat på 359 millioner kroner for finansåret 2010 (avsluttet 30.09.10) mot 338 millioner kroner i tilsvarende periode i fjor. Omsetningen var på i overkant av 4,3 milliarder kroner, i forhold til 4,9 milliarder kroner året før.

- Vårt driftsresultat er historisk godt, og vi er spesielt fornøyd med resultatene når vi legger til grunn det turbulente markedet vi har opplevd de siste årene. Vi ser at markedsutsiktene nå er lysere, og med en god kostnadsstruktur skal vi vokse fremover - spesielt innen miljøteknologi, sier administrerende direktør Per Otto Dyb i Siemens AS.

Ordreinngangen, som forteller mye om forventet omsetning, var ved finansårets slutt høyere enn omsetningen hvilket er et positivt tegn på gode fremtidsutsikter. Ordreinngangen var på 4,5 milliarder kroner, mens omsetning ved årets slutt var på 4,2 milliarder kroner. En viktig årsak til den positive utviklingen er en sterk vekst innen fornybar energi.

- Vi har vunnet to av tre vindkraftsprosjekter og inngått avtaler i milliardklassen. Nå kaprer vi nye markedsandeler på vind i Norge, og er den suverent største aktøren på dette i Norge, sier Dyb.

Siemens bygger nå opp divisjonen innen fornybar energi for å møte den økende etterspørselen.