Refser Giskes åpning av Rockheim

Riksrevisjonen refser Trond Giske (Ap) som ett år før åpningen av Rockheim svidde av nær én million ekstra kroner på en før-åpning av museet. Festen inngikk i valgkampen.

Venstres sentralstyremedlem og bystyremedlem i Trondheim, Guri Melby, sier til Adresseavisen at det neppe er tilfeldig at åpningsarrangementet ble holdt en måned før stortingsvalget i fjor.

– For Giske var det klart en fordel at arrangementet ble holdt før valget, og at han fikk markert Rockheim, selv om det ikke var ferdig, sier hun.

Åpningsfestlighetene som gikk over to dager i slutten av august, kostet 2,1 millioner kroner. Den opprinnelige budsjettrammen var 1,2 millioner kroner. Departementet skjøt inn 940.000 kroner ekstra da regningen skulle gjøres opp.

Riksrevisjonen stiller nå spørsmål om pengebruken – all den tid arrangementet rent faktisk ikke var et åpningsarrangement av det nasjonale opplevelsessenteret for pop og rock. Revisjonen har heller ikke fått noe budsjett for markeringen.

Giske tar på sin side kritikken fra Riksrevisjonen med ro:

– Jeg synes ikke kritikken er kraftig, sier han til Adresseavisen.

At Venstres Guri Melby peker på at før-åpningen kom beleilig for Giske i valgkampen, betegner Giske som en tjuvstart på neste valgkamp fra hennes side.