Paulsen årets lærling i Skanska

Hvert år fremheves en lærling i Skanska som utmerker seg utover det vanlige i løpet av læretiden. Dette året falt valget på en sympatisk ung gutt fra Bodø, Anders Paulsen.

19-åringen var fredag 23.september til stede i Oslo sammen med resten av de drøyt 50 lærlingene i Skanska Norge som begynte i 2009. Etter å ha sust rundt i gokart-banene til Harald Huysmann i en og en halv time var det klart for middag og prisutdeling til årets lærling ved konserndirektør Pål P. Syse.

Begrunnelsen for tildelingen ble opplest og det ble ganske raskt klart at det var betonglærlingen fra Bodø det var snakk om. Med en blanding av stolthet og blyghet kunne han motta en gavesjekk på 15 000 kroner og et diplom som tydelig viser at han er Årets lærling i Skanska.

- Dette var selvsagt overraskende og veldig, veldig moro. Det er stas å få en bekreftelse på at det blir lagt merke til innsatsen som legges ned og ikke minst at de har tro på meg, forteller den glade prisvinneren.

Hva skal du bruke pengene til da?

- Nei si det, de blir i hvert fall satt på konto, og kanskje det blir til hussparing, undrer Anders.

Han er fornøyd i Skanska. Etter læretiden skal han i militæret og når det er unnagjort er han mest sannsynlig tilbake i Skanska. Han trives i selskapet og på prosjektet Hovdejordet sykehjem i Bodø, hvor han jobber til daglig.

Utdrag fra begrunnelsen for tildelingen:

- Han viser god innsikt i de forskjellige målene i Læreplan for betongfaget, han er selvstendig og behersker allerede forskjellige forskalingstyper, gulvstøp og har god erfaring med armering. Han har hatt god faglig utvikling og er praktisk flink. Han har personlige egenskaper som er med på å skille han ut. Han bruker ikke store ord, men oppleves utrolig blid og skaper engasjement hos sine arbeidskamerater. Han viser stort engasjement og er kreativ i arbeidet. Han har allerede en evne til å dra med seg andre på en positiv måte, og når det har vært utplassert elever fra videregående har han fulgt dem opp. I tillegg er han svært punktlig og har ikke fravær. Basen beskriver Anders som en person som med sin væremåte og holdninger til arbeidet, bør være et eksempel til etterfølgelse for alle.