Ny nedtur for byggevaresalget

Byggevareomsetningen tok seg en ny nedtur i mai. Fallet ble på 5,3 prosent justert for prisstigning sammenliknet med samme måned i fjor.

Dette viser Byggevareindustriens månedlige rapport om innenlandsk salg av byggevarer.

– Vi hadde forventet en sprekere utvikling. Denne mai-måneden er svak, og samme måned i fjor som vi sammenlikner med, var heller ikke særlig god, kommenterer Arne Skjelle som er adm. direktør i Byggevareindustrien.

– Det kan tyde på at privatmarkedet, som har holdt seg godt oppe under nedturen de to siste årene, har hatt en sviktende utvikling. Denne tendensen bekreftes av tallene som byggevarehandelen innhenter, fremholder Skjelle.

Byggevareindustriens direktør tror det har spredd seg en viss usikkerhet hos folk flest når man kan lese om at land i Europa sliter med gjeld og arbeidsløshet.

– Norges Bank har riktignok signalisert at renten vil bli lav det neste året. Men dette har tydeligvis ikke gitt seg utslag i økt aktivitet innen bygg og anlegg, avslutter Skjelle som håper at den negative utviklingen vil snu litt opp i annet halvår.

Salget av byggevarer etter årets fem første måneder ligger 0,4 prosent under nivået for fjoråret på samme tid justert for prisstigning.