Entra kjøper Optimo

Entra Eiendom kjøpte i 2006 aksjemajoriteten i Optimo og overtar nå resten av selskapet.

Optimo ble etablert i 1997 med hovedformål å utvikle fast eiendom. Entras kjøp av Optimo hadde bakgrunn i å styrke Entras tilgang på ressurser for eiendomsutvikling.

Entra kjøper nå de resterende 49 prosent av aksjene slik at Optimo blir et heleid datterselskap av Entra. Bakgrunnen for dette er strategisk uenighet om hvorvidt Optimo skal engasjere seg ytterligere i rene boligprosjekter, samt et ønske fra Entra om å sikre videre tilgang til eiendomsutviklingsressursene i Optimo. Entra er i dag Optimos største kunde.

Entra overtar Optimo som selvstendig virksomhet. Optimo skal som tidligere konkurrere om eksterne kunder utenfor Entra, men kommer ikke til å engasjere seg i nye rene boligprosjekter. Boligprosjektet Brekkeveien ved Maridalsvannet kjøpes ut av Optimos minoritetsaksjonærer. Boligbygging er ikke et strategisk satsningsområde for Entra

- Optimo har god kompetanse på prosjektutvikling, prosjektledelse og forvaltning. Entra står foran store og spennende utviklingsprosjekter, sier Kyrre Olaf Johansen, administrerende direktør i Entra.