Kronprinsessen og 5 000 barn samlet om energi og klima

Mer enn 5 000 elever fra skoler i Hedmark deltok i dag på en annerledes skoledag med fokus på energi og klima på Domkirkeodden på Hamar. H.K. H. Kronprinsesse Mette-Marit delte ut klimapris og noen av Norges mest populære artister opptrådte.

Selv om energi og klima sto i fokus i dag var det Kronprinsessebesøket som var dagens store høydepunkt for elevene fra 61 skoler i Hamar, Gjøvik, Stange, Løten, Elverum, Lillehammer og Eidsvoll, som i dag var samlet på Domkirkeodden til Regnmakernes Vennergidag.

Her fikk barna prøve seg på ulike aktiviteter de kjenner igjen fra Energikampen på NRK, som taljedraging og oppskyting av vannraketter, og oppleve ulike former for energi. Knut Jørgen Røed Ødegaard fortalte entusiastisk om solenergi, barna hadde laget en egen klimaplakatutstilling, og Hedmarks raskeste musefellebil ble kåret.

Dagen ble avsluttet med et stjernespekket show hvor Bjørn Johan Muri, Venke Knutson, Robin og Bugge og den populære vinneren av Melodi Grand Prix Jr., Ulrik Munther opptrådte. Konserten var en belønning til elevene fordi de har vært så flinke til å jobbe med energi og klimaoppgaver i forkant av arrangementet. Det ble gjort TV-opptak som skal sendes på NRK Super.

H.K.H. Kronprinsesse Mette- Marit delte ut prisen for Årets Regnmakerskole, som i år gikk til Evje skole i Bærum. Hvert år konkurrerer skoler som har jobbet mye med energi- og klimatema om å få den gjeve tittelen.

- Jeg er imponert over både Enovas, Regnmakernes og skolenes arbeid, sa H.K.H. Kronprinsesse Mette- Marit da hun gjestet Hamar i dag.

Regnmakerne er Enovas klimasatsning for barn og unge. Regnmakerne har som mål å gi kunnskap, skape nysgjerrighet og engasjement rundt energi og klima, på barnas egne premisser.

- For oss som jobber med fremtidsrettede energiløsninger er det fantastisk å oppleve at barna, fremtidens brukere av energi, synes det er så gøy med lek og læring innenfor energi og klimatema, sier administrerende direktør i Enova, Nils Kristian Nakstad.