En død og fem skadd i ulykke på Frøya

En omkom og fem andre ungdommer ble skadd i en frontkollisjon mellom to personbiler på fylkesvei 716 på Frøya i Sør-Trøndelag onsdag kveld. Alle de involverte er fra distriktet.

De fem skadde er alle innlagt på St. Olavs hospital i Trondheim. Ifølge politiet er det ikke kritisk for noen av de fem. Fire av dem karakteriseres som alvorlig skadd, femtemann kan bli utskrevet senere torsdag.

– Både den omkomne og de skadde i ulykken er ungdommer fra distriktet og kommunens kriseteam jobber med saken natt til torsdag, forteller operasjonsleder Harald Todal i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Kantina på Frøya videregående skole er åpnet for ungdommer som var på en fest i nærheten av ulykkesstedet. De involverte i ulykken var elever på to videregående skoler på Frøya og Hitra.

Årsaken til ulykken er ikke kjent.

– Men ut fra det vi kan se på ulykkesstedet har det vært store krefter og dermed høy fart involvert, sier Todal.

En av de bilene sto i brann da redningsmannskapene kom fram til ulykkesstedet og den omkomne satt i denne bilen. Vegvesenets ulykkeskommisjon er sendt til ulykkesstedet og skal undersøke omstendighetene sammen med politiet.

Politiet fikk melding om ulykken ved Skarsvåg på sørenden av Frøya klokken 23.18. Veien var ferdig ryddet og kunne gjenåpnes for trafikk ved 6-tiden torsdag morgen.