27000 gratis VM-billetter

Bygg- og trearbeider internasjonalen har i dag offentliggjort at FIFA skal skaffe 27 000 bygningsarbeidere gratis billetter til fotball VM i Sør-Afrika.

Jobben bygningsarbeiderne har gjort er en forutsetning for at stadionene som skal benyttes under VM blir ferdigstilt i tide.

- At FIFA nå innrømmer 27 000 bygningsarbeidere billetter til åpningen av FIFAs prestisjeprosjekt Soccer City i Johannesburg som skal huse 97 000 tilskuere er en hyllest til bygningsarbeiderne. Noe mer fortjent skal du lete lenge etter, sier hovedkasserer Steinar Karlsen i Fellesforbundet.

Bygningsarbeiderne har jobbet under veldig vanskelige forhold og to har mistet livet under byggingen av fotballstadionene.

- For Fellesforbundets sørafrikanske søsterforbund har kampen stått om retten til å organisere seg og forhandle kollektivt, anstendige arbeidsvilkår, en lønn å leve av, nulltoleranse for arbeidsulykker, utdanning for å mestre jobben og ikke minst forebygging av sykdommer, fortsetter Karlsen

- Det har vært en mengde streiker og aksjoner for å bedre vilkårene. Noe er oppnådd, det meste gjenstår. For våre sørafrikanske kamerater gjaldt det kampen for grunnleggende rettigheter som vi her i Norge kanskje tar for gitt. Det er noe å tenke over når fotball-VM sprakes i gang, avslutter Karlsen.