Ikke p-gebyr på flyplassene

Avinor har besluttet at det ikke skal skrives ut kontrollavgift, eller at biler skal fjernes/borttaues dersom parkeringstid er utløpt på forhåndsbetalte parkeringsplasser.

Avinor har samtidig besluttet å dekke merkostnader knyttet til parkering på våre parkeringsplasser med etterskuddsbetaling der passasjerer har blitt/blir påført merkostnader som følge av stengningen av våre lufthavner som relaterer seg til aske-skyen fra Island. Merkostnader som påløper vil for eksempel kunne relatere seg til tilfeller der de reisende har bil stående på parkeringsplass eid av Avinor/Osl, og hvor passasjerene vil måtte betale for den tiden man rent faktisk har stått parkert i parkeringshuset innenfor et bomanlegg. Tilbakebetaling av merkostnader vil bli beregnet ut fra hva den enkelte skulle ha betalt i henhold til opprinnelig dokumentert reiserute og hva vedkommende rent faktisk har betalt for å få bilen ut av av parkeringshuset.

Avinor og OSL ber de reisende som har/har hatt bil parkert ved anlegg eid av Avinor/OSL, og som mener å ha et krav mot Avinor/OSL, om å sende et begrunnet og beløpsfestet krav med dokumentasjon på opprinnelig reiserute, kvittering for beløp betalt i forbindelse med parkeringen, og opplysning om kontonummer der vi kan tilbakebetale relevante merkostnader relatert til parkering.

Avinor/OSL vil behandle kravene og eventuelt betale ut merkostnad som er pådratt, basert på vedlagt dokumentasjon på kravet.

Les mer på Avinors hjemmeside