Icopal satser på Fjellhamar

I løpet av høsten 2009 ble to nye produksjonslinjer satt i drift ved Icopals norske hovedkontor på Fjellhamar.

– Satsingen viser at det er mulig å etablere industrivirksomhet i Norge, selv i utfordrende tider, sier Geir Haugersveen, direktør i Icopal as.

Ledelsen i Icopal i Norge har virkelig fått eierne i konsernet til å satse på anlegget på Fjellhamar. I de senere årene har det kun blitt produsert takbelegg og vindsperrer her. Nå er tre ulike produksjonslinjer samlet i samme fabrikklokale, med alle synergier det gir for selskapet.

Satsingen startet med at Icopal flyttet produksjonslinjen for grunnmurplater fra deleide Oldroyd i Sannidal ved Kragerø til hovedkontoret. Arbeidet med å flytte produksjonen startet våren 2009, og allerede høsten samme år ble grunnmurplatene fraktet ut fra anlegget på Fjellhamar. Oldroyd og Icopal vil fortsatt ha et formelt samarbeid.

Like før jul sto en ny produksjonslinje klar i de samme lokaler som grunnmurplatelinjen.

– I et år med tøffe utfordringer fikk vi eierne med oss til virkelig å satse her i Norge. Ved siden av relokaliseringen av grunnmurplateproduksjonen, ble det også vedtatt å flytte produksjonen av takrenner i plast fra Danmark til Fjellhamar, forteller Haugersveen.

Les mer i Byggeindustrien nummer 3.