Entra kjøper i Trondheim

Entra Eiendom kjøper Holtermanns veg 1 i Trondheim for 91 millioner kroner.

Selger av den over 10 mål store eiendommen er Trondheim kommune. Entra planlegger å utvikle eiendommen med bygg som holder en høy miljøstandard.

- Kjøpet av Holtermanns veg er helt i tråd med Entras markedsstrategi. Trondheim er strategisk satsingsområde. Eiendommen har godt kollektivtilbud, en av de viktige faktorene for å utvikle miljøledende lokaler, sier regiondirektør Karl Fredrik Torp i Entra Eiendom.

Utviklingsprosjekt
Holtermanns veg er et utviklingsprosjekt. På tomten som er 10,7 mål, står det i dag et tomt kontorbygg fra 1969 på 12.500 kvadratmeter som ikke er egnet for rehabilitering, og tre mindre trehus som skal rives.

I følge reguleringsplanen som ble vedtatt høsten 2009, kan eiendommen utvikles med rundt 34.000 kvadratmeter over bakken og rundt 18.000 kvadratmeter under bakken.

Attraktiv beliggenhet
Holtermanns veg har attraktiv beliggenhet. I umiddelbar nærhet ligger universitets- og sykehusmiljøet samtidig som området er sentrumsnært. Trondheim er en av byene med høyest forventet befolkningsvekst de kommende årene. Da vil også etterspørselen etter moderne og miljøledende lokaler øke.

Kollektivtilbudet er godt, og forholdende for syklister er og vil bli lagt godt til rette.

- Vi gleder oss til å starte planleggingen av en av de siste, store utviklingsprosjektene i tilknytning til Trondheim sentrum, sier regiondirektør Karl Fredrik Torp i Entra Eiendom.