Gledelig boligsalg

Oppslaget på bygg.no i dag om at Veidekke nå starter opp bygging av boliger i egenregi – og at de har hatt stor suksess med salget på flere prosjekter i det siste er godt nytt for byggenæringen. Det er også hyggelig å se at Veidekke til tross for dårligere tider leverer resultater. Det er også grunn til å merke seg at byggenæringen i Norge og Sverige nå er tilnærmet like stor – til tross for at det omtrent er dobbelt så mange svensker som nordmenn.

For en kommune som Nesodden må det også være gledelig at så mange er interessert i de boligprosjekter som legges ut. Når man selger 27 av 36 leiligheter i boligprosjektet Tangen Torg første dagen, ja, da er interessen stor. Veldig mange av dem som kjøper er godt voksne mennesker . De som nå kjøper lettstelte boliger med vaktmestertjeneste på Tangen sentrum, bor gjerne i store eneboliger rundt om i kommunen. Nå blir disse større boligene frigjort til barnerike familier. Det betyr tilflytning til kommunen noe som igjen sikrer barnehager, skoler og omsetning i forretningene. Den store interessen gjør at også byggetrinn to med 30 nye leiligheter klargjøres for salg. Det blir oppstart allerede i mars på første byggetrinn med innflytting i 2011. Veidekke skal også bygge ut Tangen Senter.

Mens man tidligere måtte legge vekk det ene prosjektet etter det andre, blir prosjektene nå hentet frem igjen. For hele verdikjeden i byggenæringen er dette en gladnyhet. Vi har fått melding om at en rekke prosjekter også i Oslo og i andre store byer nå er tatt ut av møllposen. Det er et reelt behov for disse boligene - og det at det igjen blir fart i nybyggingen kan føre til at man begrenser den enorme prisgaloppen på gamle hus og leiligheter. Men skal man lykkes med de nye boligene må man bygge noe folk vil ha og det til en riktig pris.