SAS skal spare to milliarder

SAS-konsernet skal spare ytterligere to milliarder svenske kroner, etter et underskudd på nær tre milliarder svenske kroner i 2009. Rundt 650 stillinger forsvinner.

I fjerde kvartal i fjor ble tapet før skatt på 1,5 milliarder svenske kroner. Analytikere hadde regnet med et tap på rundt 500 millioner.

I samme periode i fjor var SAS’ tap på 360 millioner.

Det nye spareprogrammet innebærer at 650 stillinger forsvinner fra SAS-konsernet i Norden. Forrige runde med nedskjæringer berørte om lag 3.000 personer.

Ifølge selskapet har spareprogrammet Core gitt kostnadsreduksjoner på 2,2 milliarder svenske i 2009. De nye tiltakene ventes å gi effekt fra 2010 til 2012, med størstedelen i år.

SAS-ledelsen har inngått en avtale med fagforeningene til piloter og kabinansatte med en «tydelig uttalt målsetting» om besparelser på ytterligere en halv milliard kroner, ifølge nyhetsbyrået TT.

Markedet svarte på tirsdagens framlegging med å sende SAS-aksjen bratt ned. Kort tid etter åpning på børsen i Stockholm ble aksjene omsatt for 2,92 svenske kroner stykket, en nedgang på 17,3 prosent.