Skutle vant frem

Entreprenøren Knut Skutle A/S mente et estisk firma hadde levert et anbud som var så lavt at det ikke lot seg gjøre uten sosial dumping. Nå har anbudskonkurransen blitt avlyst.

Skutle krevde å få innsyn i anbudspapirene til det estiske firmaet som vant anbudsrunden om bygging av ny Dalen skole. Entreprenørfirmaet Celander fra Estland kom med et anbud som var vesentlig lavere enn de andre. Nå kansellerer Fetsund kommune konkurransen med begrunnelse at det mangler kontraktsfestet rett til innsyn for å avdekke sosial dumping i anbudspapirene.

”Fet kommune har avlyst anbudskonkurranser på Dalen og Østersund skoler. En av tilbyderne har klaget på at Fet kommune har begått feil ved gjennomføringen av konkurransene. Kommunen vil gå igjennom konkurransegrunnlaget og rutinene for gjennomføringen før ny anbudskonkurranse på Dalen og Østersund skoler legges ut. Formannskapet vil bli orientert om saken i et ekstraordinært møte 26. januar. Det antas ny anbudskonkurranse og valg av entreprenør vil kunne gjennomføres i løpet av april 2010. Kommunen vil nå vurdere tidspunktet for ferdigstillelse av utbyggingsprosjektene, ” skriver kommunen i en melding på sin hjemmeside.

Kalkulasjonsansvarlig Tollef Hovig i Knut Skutle sier til Byggeindustrien at han de forstår at kommunen bruker mangelen på innsyn med tanke på sosial dumping i anbudspapirene som grunn til å avlyse konkurransen. Han forteller at entreprenøren også fant flere andre feil i anbudspapirene, men mener at det ikke er noen grunn til å forfølge disse nå.

–Kommer dere til å regne på jobben igjen?

– Det vil tiden vise. Det kommer an på ordre- og prissituasjonen, svarer Hovig.