Spennende samspill

Det at to ledende og sterke bedrifter som Teknobygg og Grande-gruppen i henholdsvis Sør-Trøndelag og Nord-Trøndelag velger å spille sammen, er spennende. Med dette skapes en gruppering som vil få en omsetning på mer enn en milliard kroner. I denne grupperingen er det både entreprenørdrift, byggmesterdrift, annen håndverksdrift og industriproduksjon for å nevne noe.

Med dette har Trøndelag fått nok en aktør som også kan opptre på landsbasis i konkurranse med de andre riksentreprenørene. I forbindelse med dette samarbeidet pekes det på stordriftsfordeler, men det er heller ikke tvil om at en slik aktør også vil bli enda mer profesjonell.

Da Selmer og Furuholmen i sin tid gikk sammen, innvarslet det på mange måter en ny epoke i norsk byggenæring. Selvsagt er det som nå skjer i Trøndelag en sak i noe mindre målestokk, men likevel er det en viktig nyhet. Vi tror at tiden nå er inne til flere slike konstellasjoner. 2010 vil bli et tøft år for aktørene i byggenæringen – og bare dem som har evne til å jobbe smart og effektiv kan forvente gode resultater. God ledelse i alle ledd er nøkkelordet.

Vi tror også på økt industriproduksjon og på mer standardisering i byggenæringen. Teknobygg er en foregangsbedrift bl a når det gjelder samspill-kontrakter. Slike kontraktsformer vil opplagt bli mer vanlige. Skal man få et godt sluttprodukt må all som er involvert i en byggesak ha evne til å jobbe sammen – og de må stole på hver andre.

Vi sier lykke til.