Byggmester stevner Grimstad kommune

Byggmester Asle Thorsen, som er en del av Betonmast Bygg AS, stevner Grimstad kommune. Byggmesteren gjør dette med bakgrunn i at kommunen nekter å gi ham to millioner kroner i erstatning.

Grimstad Adressetidende skriver at dette er en av to saker hvor kommunen i fjor var klaget inn for KOFA (Klagenemnda for offentlige anskaffelser). Kommunen tapte begge sakene.

Etter dette anla Asle Thorsen et erstatningskrav på to millioner kroner mot kommunen. Partene har også vært i møte med hverandre for å se om de kan bli enige, men dette har vært nytteløst.

Øyvind Takle, fungerende kommunalsjef for teknisk sektor i Grimstad kommune, bekrefter overfor avisen at de er stevnet inn for retten av byggmester Asle Thorsen.

– Det har ikke vært aktuelt for oss å gå videre på det tilbudet kommunen kom. Det er altfor langt ifra det vi mener er riktig, sier Thorsen til Adressa.

Ifølge Asle Thorsen var Grimstad kommune kun villig til å dekke den negative kontraktsinteressen, altså kun de faktiske utgiftene byggmesteren hadde i forbindelse med utregning av anbudet.

– Det er ikke vi enige i. Vi mener at vi i hvert fall skulle fått positiv kontraktsinteresse, som er dekking av tapt fortjeneste på prosjektet, sier Thorsen.