Skanska bygger skole i Røyken

Skanska vant anbudskampen om det første byggetrinnet ved Midtbygda skole i Røyken kommune. Det avgjorde det kommunalt eide eiendomsselskapet Røyken Eiendom AS (REAS) nylig.

Kontrakten er i størrelsesorden ca 25 millioner kroner, og domineres av den nye idrettshallen som skal oppføres i tilknytning til skolen.

Idrettshallen får plass til en fullskala håndballbane som også vil komme foreningslivet i kommunen til gode. Biblioteket, som i dag ligger i rådhuskomplekset, skal flyttes til nye lokaler i skolebygget når det blir ferdig. Idrettshallen kan også brukes som undervisningslokaler mens resten av Midtbygda skole oppgraderes og bygges ut.

- Prisnivået er bra for REAS og vi håper den trenden fortsetter inn i neste entreprise, forteller REAS-sjefen Ola Mæhlum. REAS-prosjektet er i henhold til framdriftsplanen for prosjektet. Ola Mæhlum antar at Skanska vil starte opp sitt arbeid rundt årsskiftet. Han er tilfreds med at en så stor og seriøs aktør er med og kjemper om oppdrag i Røyken kommune.

REAS og kommunen har mange spennende og ekspansive prosjekter på gang og søker samarbeide med de beste leverandørene når prosjektene skal realiseres.

- Å engasjere trygge og kompetente utbyggingspartnere, er en viktig del av god og solid eiendomsforvaltning, slår Mæhlum fast.

Midtbygda skole har i dag ca. 440 elever, før nye og større årskull inntar skolen om få år. Da må man ha kapasitet til å undervise fire-paralleller på alle sju trinn. Midtbygda skole skal derfor rustes opp og utvides til tjueåtte undervisningsrom, for inntil 728 elever.

10.500 kvadratmeter skolebygg skal være innflyttingsklart høsten 2011. Da skal Paviljongene, som har preget skolegården i flere tiår, fjernes.