Servicesenter for utenlandske arbeidstakere åpnet

Mandag 2. november åpnet Arbeidstilsynet, politiet, Skatteetaten og Utlendingsdirektoratet (UDI) et nytt Servicesenter for utenlandske arbeidstakere i Stavanger.

Servicesenteret er lokalisert hos Skattekontoret i Stavanger – i Lagårdsveien 46.

- Her vil arbeidsgivere og arbeidstakere få veiledning om arbeidsvilkår i Norge. De vil også få rask behandling av ulike, nødvendige søknader, opplyser Kristin Tøllefsen. Ho er ansatt som leder for det nye servicesenteret – det tredje i sitt slag i Norge.

Samarbeid mellom fire etater

Servicesenter for utenlandske arbeidstakere (SUA) i Stavanger er et samarbeid mellom fire etater; Arbeidstilsynet, politiet, Skatteetaten og Utlendingsdirektoratet (UDI).

- Hver etat har egne oppgaver i klargjøring og utsteding av dokument, slik at utlendinger skal kunne jobbe lovlig i Norge. Politiet har ansvar for å ta i mot og behandle søknader om oppholdsløyve, mens Skatteetaten har ansvar for skatt og folkeregistrering. Arbeidstilsynets oppgave er å gi informasjon om rettigheter og plikter i norsk arbeidsliv.

Språksterke tolker

- Servicesenter for utenlandske arbeidstakare (SUA) i Stavanger blir bemannet på bred basis. Blant annet vil to språksterke tolker bidra til at språkproblem i stor grad blir eliminert. Vi satser på å møte språkutfordringer knyttet til polsk og engelsk. Men også andre språk, som for eksempel russisk og litauisk, blir behersket av tolkene våre. Mange utenlandske arbeidstakere kommer til Rogaland. SUA skal i alle fall bidra til rask behandling av søknadar fra denne relativt store gruppen, seier Kristin Tøllefsen.

Nye flerspråklige brosjyrer – og egen nettside

I forbindelse med etableringen av Servicesenter for utanlandske arbeidstakarar (SUA) i Stavanger, er det utarbeidet en ny brosjyre. Denne er trykt opp på norsk, engelsk og polsk.

For mer informasjon, som forteller hva SUA er, se servicesentereti nettside www.sua.no