Satser på Lavenergiprogrammet

Regjeringen har i statsbudsjettet for 2010 signalisert at de ønsker en økt satsing på Lavenergiprogrammet.

Både Olje- og energidepartementet og Kommunal- og regionaldepartementet er opptatt av programmet.

I årets statsbudsjett viderefører Regjeringen driftsbevilgningen til Lavenergiprogrammet over Olje- og energidepartementets budsjett. I tillegg til dette skriver Kommunal- og regionaldepartementet (KRD) at de vil trappe opp innsatsen i Lavenergiprogrammet. – Vi er glad for de signalene om at Regjeringen ønsker en økt satsing på Lavenergiprogrammet. Det betyr at de har sett behovet for kompetanseheving i byggenæringen sier Guro Hauge, daglig leder i Lavenergiprogrammet.

Kommunal- og regionaldepartementet oppretter en ny ordning for bærekraftig bolig og byggkvalitet. - Ordningen vil gi støtte til kompetansebygging, utredning og informasjonsformidling om miljøhensyn i bygg, utvikling av lavenergi- og passivhus, universell utforming og god byggeskikk, sier kommunal- og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa i en pressemelding fra departementet.

- Det er positivt at regjeringen viser en vilje til å trappe opp innsatsen på lavenergi og passivhus. Vi gleder oss til videre samarbeid i 2010 sier Guro Hauge.