Posisjonerer seg for miljøoppdrag

Rambøll er nå sertifisert etter miljøstandarden NS-EN ISO 14001:2004 som gjelder for teknisk rådgivning og annen tjenestevirksomhet innen bygg og eiendom.

– Det at vi også er sertifisert etter miljøstandarden, gjør at vi kan dokumentere overfor våre kunder at våre tjenester er i henhold til angitte miljøkrav, kommenterer administrerende direktør Jan Ove Holmen.

– Vi er involvert i mange store og små prosjekter som har stor effekt på miljøet. Dermed er vi også forpliktet til å være vårt miljøansvar bevisst, fremholder Holmen.

Viktig garanti

Den norske Rambøll-sjefen påpeker at selskapets oppdragsgivere har et økende miljøfokus knyttet til de prosjektene de er ansvarlige for, og at ansvar gjelder i forhold til alle leveranser og leverandører i prosjektet.

– Miljøsertifiseringen gir dermed en viktig garanti for kunden som også vil kunne lette arbeidet i utvelgelsesprosessen. Vi håper dette vil bidra til å gjøre Rambøll til en foretrukket samarbeidspartner for mange oppdragsgivere, sier Holmen.

Også kvalitetssertifisert

I perioden 14.-21.september har sertifiseringsselskapet Nemko gjennomgått alle rutiner i virksomheten. Revisjonen har kontrollert at de krav som NS-EN ISO 14001:2004 setter til miljø både i egen virksomhet og i oppdrag er oppfylt. Revisjonen har også gjennomgått Rambølls kvalitetssertifisering og oppgradert denne til gjeldende standard NS-EN ISO 9001:2008.

Fortsetter det gode arbeidet

– Miljøsertifiseringen bekrefter at vi er en rådgiver med sterkt fokus på miljø. Nå må vi fortsette det gode arbeidet slik at kvaliteten på våre tjenester videreføres og videreutvikles, avslutter Holmen.