Byggevaresalg tilbake til gamle høyder?

Statistikken fra TBF viser at salget til privatkunder i byggevarehusene nå er på vei tilbake til gamle høyder. Andelen privatsalg i forhold til proffsalg har også økt mye.

TBF Markedsinformasjon samler inn omsetningsstatistikk for de fleste større byggevarekjeder i Norge. Omsetningsstatistikken utgjør ca 70 % av omsetning av byggevarer gjennom utsalg med bredt varesortiment

TBF Markedsinformasjons omsetningsstatistikk for juli 2009 viser en nedgang på 3,2 % sammenlignet med juli i fjor.

Omsetning for juni måned var på minus 6,1 % sammenlignet med juni i fjor. Hittil i år (juli) er omsetningen 12,1 % lavere enn samme tid i fjor. Dette er med på å bekrefte en trend med stadig bedre omsetningstall.

Endringer i proff og forbrukerfordelingen
Omsetningsstatistikken viser også at skillet i utviklingen på proff- og forbrukeromsetningen bare øker. Det er proffomsetningen som står for de største fallene i omsetning.

Forbrukeromsetningen "trekker opp" med en nedgang hittil i år på 2,6 %, mens proffomsetningen viser en nedgang på 20 %. Privatmarkedet står per juli måned for 50,3 % av den rapporterte omsetningen. Opp fra 45,3 % i fjor.

Regional utvikling
Østlandsområdet, som er den landsdelen som har hatt størst tilbakegang i byggevareomsetning gjennom finanskrisen, har i juni og juli hatt en bedre utvikling enn resten av landet.