Stabile ledighetstall

Arbeidsledigheten i april var på 3,1 prosent, viser arbeidskraftundersøkelsen fra Statistisk sentralbyrå. Ved den forrige målingen var ledigheten på 3,2 prosent.

Sesongjusterte tall fra SSB viser at sysselsettingen i april holdt seg på samme nivå som i januar. Tar man hensyn til feilmarginen, har sysselsettingen holdt seg på samme nivå siden mai 2008.

Den sesongjusterte arbeidsledigheten økte med 3.000 personer fra januar til april, noe som, ifølge SSB, ligger innenfor feilmarginen i arbeidskraftundersøkelsen.

Tallet på registrerte arbeidsløse pluss personer på arbeidstiltak hos Nav økte med 14.000 i den samme perioden.

I perioden januar-april steg arbeidsløsheten i EU og USA. Blant annet gikk ledigheten i Danmark opp fra 4,6 til 5,5 prosent. I USA økte ledigheten i den samme perioden fra 8,1 til 8,9 prosent, ifølge tall fra Eurostat.

Sysselsettingsstatistikken for innvandrere viser at antall innvandrere som var sysselsatt, gikk opp fra 63,3 prosent i fjerde kvartal i 2007 til 64,2 prosent i fjerde kvartal i fjor. Det var hovedsakelig blant innvandrerkvinner at det var en viss økning.

Innvandrere fra EU-land i Øst-Europa var den eneste gruppen med nedgang i andel sysselsatte. Nedgangen omfattet bare menn, noe som henger sammen med nedturen i bygge- og anleggsnæringen.