Styrker tilsyn og KOFA

Regjeringen fremmer i revidert budsjett forslag om 8,15 millioner kroner for å styrke Konkurransetilsynets og KOFAs (Klageorganet for offentlige anskaffelser) budsjett.

 

- Ikke minst med tanke på alle nye anskaffelser som vil bli gjort på bakgrunn av regjeringens tiltakspakke, er det viktig at vi har et effektivt kontrollapparat på plass, sier fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys.

Konkurransetilsynet har blant annet fått 2,5 millioner kroner til ytterligere innsats mot forebygging og avdekking av karteller. Pengene skal øremerkes styrket etterforskningskapasitet, økt overvåking av bygg- og anleggssektoren, utvidet satsning på informasjon om ulovlig kartellvirksomhet og utarbeidelse av sjekkliste for innkjøpere for å avsløre konkurranserettslige ulovligheter.

KOFA får tilført 3,65 millioner som i hovedsak skal gå til styrking av sekretariatet slik at dagens saksbehandlingstid på 3-4 måneder kan opprettholdes.

- Det er utrolig viktig at klager kan behandles raskt. Dette vil både styrke klageres tillit til KOFA, og bidra til at innkjøpere tar anskaffelsesregelverket alvorlig, sier Grande Røys.