Mer drikkevann i Gjerdrum

Nannestadfirmaet Stema rådgivning AS har fått byggelederoppdraget når Gjerdrum kommune nå utvider Buvann som drikkevannskilde.

Damprosjektet vil sikre Gjerdrums befolkning med drikkevann frem til etter 2030.

- Vi er stolte over å ha fått oppdraget med å være byggeleder for et så viktig prosjekt. Det skal bygges en dam ved utløpet av Buvannet som vil gi en oppdemmingshøyde på ca en meter, sier daglig leder Øyvind Løkke i Stema Rådgivning.

Prosjektet skal ha anleggsstart i mai og beregnes ferdigstilt i løpet av oktober 2009. Buvann ligger ca fem kilometer nordvest for Ask sentrum og har lenge vært drikkevannskilde i Gjerdrum.

- Avtalen med Gjerdrum kommune er et resultat av at vi fikk rammeavtale med Interkommunalt innkjøpssamarbeid Øvre Romerike for en tid siden. For oss som har base i Nannestad, er det flott å få avtaler i vårt nærområde, sier Løkke som opplyser at prosjektet også omfatter etablering av en fisketrapp, landskapsmessige tilpasninger til omgivelsene og en fiskeplass tilpasset mennesker med nedsatt funksjonsevne.

Fiskeplassen blir gjort tilgjengelig ved at det blir opparbeidet en turvei fra dammen og nordover langs land på østsiden av magasinet.

Stema rådgivning AS har de siste årene kapret flere store avtaler innen prosjekt- og byggeledelse og taksering. Selskapet har nå 37 medarbeidere og er stadig i ekspensjon med oppdrag over hele Østlandet med hovedvekt på offentlige oppdragsgivere.