Sikrere handel

European Business Register er navnet. Det er en nett-tjeneste for alle som trenger å vite noe om næringslivet og næringslivs-aktører i mer enn 20 europeiske land.

- For noen få kroner kan man sikre seg mot økonomiske tap og problemer. Via European Business Register, EBR, er det enkelt og rimelig å skaffe relevant informasjon om mer enn 20 millioner europeiske bedrifter: Det går på en rekke forhold som fakta om foretak, årsregnskap, årsmeldinger, styremedlemmer og lignende, sier Kari Fiske Tveråmo ved Brønnøysundregistrene, som administrerer EBR i Norge.

Offisiell informasjon

- På få minutter kan man skaffe seg et økonomisk og rollemessig overblikk over en bedrift, enten den er i Latvia, Italia eller Frankrike, og det uavhengig av språklige barrierer.

Foretaksopplysningene kommer rett fra de ulike lands offisielle registre.

Det er de ulike land som selv setter gebyrer for tjenestene. Generelt sett er de svært lave.

Mange bruksområder

- Eksport og import-bedrifter er naturlige brukergrupper. Det samme er banker og advokatfirmaer. Men vi har også mange andre brukere. Eksempelvis har journalister som ønsker opplysninger om en bedrift eller en person i et europeisk land stor nytte av EBR. Og det er vel knapt noen stor hemmelighet at Økokrim er en meget god EBR-kunde, sier Kari Fiske Tveråmo.