Statsbygg slukker lyset

Statsbygg støtter arrangementet Earth Hour - verdens største klimakampanje - som går ut på å slukke lyset i én time lørdag 28.mars, mellom klokken 20.30 og 21.30.

I denne tiden ønsker Statsbygg å slukke lysene i hele 23 av sine bygninger rundt i landet. I tillegg oppfordrer Statsbygg leietakerne i alle sine ambassadebygg rundt om i verden til å slukke lyset.

- Statsbygg er opptatt av klima og miljø, og vi synes dette er en viktig markering av hvordan vi alle kan bidra til å ta ansvar for klimaet, sier eiendomsdirektør i Statsbygg, Harald Unstad.

Byggebransjen kalles i NOrge ofte 40%-næringen fordi den produserer 40% av alt avfall, bruker 40% av alle materialer, og bruker 40% av all energi til oppvarming og kjøling av bygninger. Det betyr at bransjen har en stor eierandel i problemet, men det gjør den også til en viktig del av løsningen.

Dette ønsker Statsbygg å markere ved å delta i arrangementet Earth Hour.

- For at vi skal lykkes med å mørklegge våre utvalgte bygninger er vi selvsagt avhengig av at våre leietakere følger opp. Hvis alle slukker lyset etter seg når de går fra jobb skal vi sørge for å mørklegge resten av bygningen, sier Unstad.

Også bygninger som vanligvis også er flombelyst utenfra, slik som Stiftsgården, Munkholmen og Håkonshallen, vil bli totalt mørklagt denne timen.

Bygninger som Statsbygg vil mørklegge:
Oslo: Tinghuset, Høyesteretts hus, R-kvartalet (Y-blokken, Høyblokken, S-blokken, R4  og R5), Victoria terrasse (UD), deler av Politihuset og Operaen.
Bergen: Håkonshallen, Tinghuset og Statsarkivet.
Stavanger: Tinghuset
Trondheim: Tinghuset, Stiftsgården og Munkholmen
Tromsø: Polarmiljøsenteret, Tinghuset og Statsarkivet
Kristiansand: Deler av Justisbygget og Statsarkivet