Elektrisk Connect i Geneve

En av overraskelsene på Fords stand på årets internasjonale bilutstilling i Geneve blir en elektrisk drevet Connect konseptbil.

Dette betyr at Ford nå utvider sin aggressive globale plan for elektriske kjøretøyer til Europa.

Tourneo Connect BEV (Battery Elektric Vehicle) er utviklet i samarbeid med Smith Electric Vehicles, ledende ombygger av nyttekjøretøyer til elektrisk drift i Europa og en del av Tanfield-gruppen. 

- Teknologien i Tourneo Connect BEV er allerede tilgjengelig for nyttekjøretøyer, og på årets bilutstilling i Chicago bekreftet vi at vi i samarbeid med Tanfield vil lansere en elektrisk drevet Transit Connect på det nordamerikanske markedene i 2010, sier John Fleming, styreformann og adm. direktør for Ford of Europë.

- Dersom interessen for bilen vi viser i Geneve er stor nok vil vi forholdsvis raskt kunne ha en batteridrevet Ford Connect klar også for Europa, sier Fleming, som mener dette er biler som egner seg godt som drosjer og annen person- og varetransport i byområder.

Tourneo Connect BEV Concept har en 21 kWh Lithium-Ion batteripakke som gir en rekkevidde på 160 km og en toppfart på 113 km/t. Lading av batteriene skjer gjennom en vanlig strømkontakt og tar mellom 6 og 8 timer.

Tourneo Connect BEV Concept viser også et helt nytt utseende for Tourneo- og Transit Connect-serien som vil bli lansert senere i 2009. Blant endringene er en helt ny front som gir serien det utseendet som preger Fords personbiler. Innvendig finner man blant annet et mer personbillignende dashbord og nye og forbedrede seter.