Regjeringen vil beholde rett til reklamasjon

Regjeringen lover å jobbe aktivt for å beholde de norske reklamasjonsrettighetene, og går dermed imot EUs forslag til nye forbrukerdirektiv.

- Forbrukerrettighetene skal ikke svekkes, fastslår statssekretær Astri Aas-Hansen i Justisdepartementet.
Hun sier til Aftenposten at regjeringen er svært skeptisk til EUs forslag om å harmonisere reklamasjonsrettighetene i Europa. Resultatet med EUs forslag blir at Norge ikke kan gi sine forbrukere bedre rettigheter enn det som finnes i EU-landene. Det betyr at norske forbrukere mister rettigheten til fem års reklamasjonsrett for forbruksvarer.

Både Justisdepartementet og Barne- og likestillingsdepartementet håndterer saken. Aas-Hansen opplyser at regjeringen skal sende et norsk innspill til EU-kommisjonen, men hun vil ikke gå nærmere inn på innholdet.

Forbrukerrådet og Forbrukerombudet har jobbet aktivt for å sikre at regjeringen står på de norske forbrukernes side i denne saken. Direktør Randi Flesland i Forbrukerrådet sier hun er glad for at regjeringen tydelig tar avstand fra EU-forslaget.
Ifølge Aftenposten skal regjeringen nå sette i gang et arbeid med å samle Norge, Sverige, Danmark og Finland i kampen mot svekkede forbrukerrettigheter.