Sana Bygg utvider bruksområdet

Teknikken bak gulvkonseptet har tradisjonelt blitt brukt ved større kontorbygg. Nå lanseres det tyske produktet, "Floor and more", i forminsket format på boligmarkedet.

Floor and more er en dobbeltgulvkonstruksjon med justerbare støttebein, som retter opp opprinnelige høydeforskjeller. Gulvplatene består av resirkulert papir og gips. Med 98 prosent resirkulerbarhet er materialet miljøvennlig, samt godt brann- og lydteknisk. Platene kan også leveres med vannbåren varme, ventilasjon, parkett overflate og impregnering for våtrom.

Platene er 60x60cm, og har en tykkelse på mellom 24 og 40mm, avhengig av hva underlaget er tiltenkt i forhold til tyngder. Platene kan både legges side om side, eller limes sammen. Kombinasjoner av limte og løse plater med "luker" som en integrert del av løsningen er også et alternativ for tilgang til eventuelle endringer av det tekniske anlegget under gulvplatene.

Den lettvinte gulvmontasjen bidrar til at arbeidstiden på gulvavrettingen mer enn halveres, i tillegg til at støttebeina skaper rom for å skjule tekniske installasjoner. Gulvet kan senkes helt ned til 65mm over opprinnelig gulv, avhengig av platenes tykkelse. Samtidig bidrar rommet mellom gulvplatene og det opprinnelige gulvet til maksimal lydtetthet.